Hur sker avflyttningsbesiktningen?

Uppdaterad

Nu när din bostad är uppsagd är det snart dags för dig att gå vidare. Vi hoppas att du har trivts hos oss och att du kan tänka dig att bo hos oss igen i framtiden. Men innan vi kan önska dig lycka till med ditt nya boende vill vi här berätta om ett par viktiga saker som du behöver veta inför flytt.

Det kommer att ske två besiktningar av din bostad, en förbesiktning av lägenheten och en avflyttsbesiktning som du och Bovärden bokar en tid för under förbesiktningen. 

AVFLYTTNINGSBESIKTNING

Vi gör alltid en besiktning när du har sagt upp din lägenhet. Vi kommer att kontakta dig för en förbesiktning då vi tillsammans går igenom lägenhetens ytskikt och utrustning och om det finns några skador eller onormalt slitage, som uppstått medan du bott i lägenheten. Under besiktningen går du och vår Bovärd igenom lägenheten tillsammans och ser vad som behöver åtgärdas. Då majoriteten av våra bostäder är byggda de senaste åren behöver du säkerställa att skicket inte försämrats under din boendetid. Efter besiktningen får du ett besiktningsprotokoll där eventuella anmärkningar framgår. 

Om det finns skador i lägenheten som du orsakat måste du rätta till dessa på ett fackmannamässigt sätt, innan du flyttar ut. Finns skadorna kvar när ditt kontrakt gått ut åtgärdar vi dem och debiterar dig för kostnaden.

Se till att all utrustning som tillhör bostaden finns på plats vid besiktningen. Hit hör till exempel dörrar, badrumsskåp, hatthylla, router med mera.

Guide taggad med: Flytta ut